Fundația Orange donează 32.000 euro către “Fondul pentru Vârstnici”, un fond de urgență creat de Fundația Regală Margareta a României, în beneficiul persoanelor vârstnice care nu mai au pe nimeni și sunt afectate de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie, în contextul izolării sociale determinate de noul coronavirus.
În total, aproximativ 400 de seniori din 7 comunități rurale și urbane, vor beneficia în aproprierea Paștelui, de alimente, produse de igienă și servicii de îngrijire la domiciliu. Izolarea impusă de pandemie înseamnă pentru vârstnici singurătate și lipsa accesului la servicii. Persoanele în vârstă sunt o categorie vulnerabilă în fața noului virus și tot ei au mobilitatea cea mai redusă deoarece, în caz de nevoie, se pot deplasa doar două ore pe zi. Nu în ultimul rând, bătrânii au cea mai scăzută rată de accesare a internetului și experiență în utilizarea tehnologiei în general, ceea ce le face dificilă posibilitatea de a face cumpărături online. De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste această criză neașteptată.
„În România, sunt aproape 4 milioane de vârstnici. Mulți dintre ei își trăiesc bătrânețea ca pe o boală, în singurătate și peste toate acestea, acum sunt și cei mai vulnerabili în fața infectării cu noul tip de coronavirus. Avem grijă de ei acum când au cea mai mare nevoie de noi. Stăm acasă, dar nu stăm deoparte”, a declarat Dana Deac, Președinte Fundaţia Orange.
„Am creat “Fondul pentru Vârstnici” ca un fond de urgență pentru a răspunde cu suflet vârstnicilor din România în rezolvarea unora dintre greutățile pe care le înfruntă cei mai vulnerabili dintre ei în perioada pandemiei. Ne bucurăm că Fundația Orange a ales să susțină alături de noi servicii sociale și de suport în comunitate, pentru a ajuta astfel oameni aflați azi în dificultate”, a declarat Mugurel Mărgărit, Director Executiv, Fundația Regală Margareta a României.
Donația a fost posibilă cu sprijinul unei finanțări primite din partea Fundației Grupului Orange. În total, în contexul pandemiei, Fundația Grupului Orange a decis alocarea sumei de 8 milioane de euro în sprijinul ONG-urilor locale care au demarat inițiative în domeniul sănătății și al prevenției menite a limita infectarea populației cu noul coronavirus. Mai mult, în cadrul a 52 de centre Solidarity FabLab, finanțate de către fundație în 7 țări, vor fi produse aproximativ 200.000 de viziere pentru protecția cadrelor medicale din numeroase spitale locale.
Fundația Orange România este implicată în lupta împotriva COVID-19 și prin dotarea spitalelor și continuitatea procesului educațional. Astfel, Fundația Orange susține spitalele din România prin intermediul unei donații de 400.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru achiziția de echipamente de ventilație mecanică. Totodată, prin intermediul platformei Digitaliada, Fundația Orange susține continuitatea procesului educațional și comunicarea dintre profesori, elevi și părinți, care au acces permanent gratuit la resurse și o secțiune interactivă de Învățare și testare online. (A.D.).